Mijn bron van energie: ImaA

 

Itaschelpen

 

Je kent ze vast wel, deze schelpen met een ronde onderkant die soms open gesneden is met een getand gleufje aan de bovenkant. Ze worden veelvuldig in de zogenoemde Ibizajuweeltjes gebruikt omdat ze geluk brengen.

Hoe geler de schelp , des temeer méér geluk!

 

 

 

"Haal het meeste uit je leven"

Het leven voorziet ons van allerhande verrassingen en hoewel we de uitkomst niet voor elke situatie kunnen voorspellen, kunnen we wel controleren hoe we reageren op bepaalde situaties.

In mijn therapeutische sessies leer je de dingen te aanvaarden en hoe je jouw keuzevrijheid kunt gebruiken in elke levenssituatie.

Hierbij kun je gebruik maken van schelpenleggingen.

Wist je dat itaschelpen, ook wel cowrie of cedischelpen genoemd, inzichten kunnen brengen? 

In Afrikaanse landen, zoals bijvoorbeeld Marokko, Senegal, Nigeria, Ghana, Mali, gelooft men dat het patroon waarin deze schelpen neerkomen, afhankelijk van hoe ze vallen, informatie bevatten over iemands levenspad.

Zowel het verleden, heden én de nabije toekomst hebben geen geheimen voor deze schelpen.

Mijn leggingen bevatten 16 ita's, je kunt echter ook met 8 of 4 stuks leggen.

 

Cowrischelpen (veelal genoemd in Franstalige west Afrikaanse landen, Ita-Nigeria en Cedi-Ghana: genoemd naar de munteenheid) zijn van oorsprong een betaalmiddel in tal van Afrikaanse landen.

Later ontdekten geleerden, die zich bezighielden met de spirituele leer van o.a. Orisha – een
bovennatuurlijk wezen dat voorkomt in verschillende Afrikaanse religies –, dat de schelpen ook
hulp boden bij het vinden van antwoorden op verschillende levensvragen, het maken van keuzes en het nemen van beslissingen.

 

Het Ifa systeem is ingeschreven in 2008 op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid: UNESCO

Het woord Ifa verwijst naar de mystieke figuur Ifa of Orunmila, door de Yoruba beschouwd als de godheid van wijsheid en intellectuele ontwikkeling.

 

 

Neem meer contact met ons op via het contactformulier dat je kunt terug vinden op de pagina onder het kopje "contact"

 

 

Kunstwerk: Corneille met als titel "En we zullen nooit weten wat de wind wil" een ongewone poëtische zeefdruk van een gekroonde vogel (Zelfportret van de kunstenaar?).

Kunstwerk is eigendom van ImaA.