"Plannen maken. Als je erover nadacht was het raar om ‘te plannen’ vooral omdat je wist dat niets van al dat ‘plannen’ vast lag."

 

Je hebt altijd een kans het anders te gaan doen.

 

 

Onze therapeutische sessies zijn bedoeld om verandering te brengen in je denkkracht maar laten jou zijn wie je bent. 

Zoiets als:

"Laat verontreinigde energie plaats maken voor een frisse wind."

 

Je gaat door verandering nieuwe kansen zien gericht op afwisseling, verbetering, dankzij de deskundigheid van onze specialisten.

 

Bij ImaA behandelen we mensen met allerlei soorten problemen, van kleine angstproblemen tot diep gewortelde trauma's. En elke sessie is even waardevol, want ik realiseer me dat in het helpen van anderen, ik mezelf ook help.

Het is een cyclische beweging van heling en groei.

 

En soms, als ik in mijn praktijk zit en ik zie hoe iemand zijn of haar angst overwint of hoe een trauma wordt getransformeerd in kracht, dan word ik er weer aan herinnerd dat alles gebeurt voor een reden.

Dat alles wat me is overkomen, me heeft geleid naar deze plek om anderen te helpen groeien en helen.

 

En dat besef maakt alles de moeite waard.

Want hoewel er soms dingen gebeuren die we niet begrijpen of die pijnlijk zijn, weten we dat er altijd een reden is. Dat uiteindelijk alles goed komt. We moeten gewoon vertrouwen hebben en doorgaan.

Want wie weet waar het ons naartoe zal leiden.

 

Ik vergelijk me wel eens met een kameleon.

Ken je dat reptiel? -ze hebben een lange-gespierde tong, -speciale ogen die alles opmerken, -poten als grijptangen, -maar ze hebben vooral het vermogen van kleur te kunnen veranderen waardoor zij zich dus eenvoudig aanpassen aan hun omgeving.

Ben een sociaal iemand, een "aanpakker" zoals men dat zegt, assertief en als beelddenker heb ik een groot inlevingsvermogen én gezonde dosis humor.

Ik kan mensen met mijn enthousiasme motiveren, mensen voelen zich goed in mijn omgeving en durven hun zorgen maar ook geluk vrij met me te delen.

Hoe je ook geörienteerd bent, welke visie je najaagt, zal ook daarvoor respect voor je hebben, maar men moet in die gedachte naar die ander wel het eerste naar de overeenkomsten kijken dan naar de verschillen.

Jouw mening is de jouwe nét zoals de mijne die van mij is: alles is communicatie (axioma 5)

 

Heb je ooit stil gestaan bij de kracht van één waterdruppel?

 

Kunstwerk: Joan Miro, Speaking Alone, compositie 298. Eigendom praktijk ImaA