Op werken aan je lichaam staat géén leeftijd!

Met een gezond lichaam creëer je een sterke geest. Je krijgt een energieke blik die je jaren jonger doet laten uitzien.

Met de juiste doelen voor ogen wordt fysiek werken bijna gemakkelijk want veelal is het dat je lichaam wel nog wilt trainen maar het is je hoofd dat tegensputtert.

Maar met de juiste mindset en motivatie, kun je jezelf uitdagen en overwinnen. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en geleidelijk vooruitgang te boeken. Door regelmatige lichaamsbeweging kun je niet alleen je fysieke kracht en uiterlijk verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen vergroten en stress verminderen.

Op werken aan je lichaam staat geen leeftijd sterker nog: leeftijd mag geen belemmering zijn om te werken aan je lichaam. Het is nooit te laat om te beginnen met bewegen en gezond te leven. Het is nooit te laat om sterker te worden, meer flexibiliteit te krijgen, of je uithoudingsvermogen te verbeteren. Of je nu 20, 40, 60 of ouder bent, er zijn altijd mogelijkheden om fit te worden en je lichaam te transformeren. Het lichaam is ontworpen om actief te zijn en door regelmatig te bewegen, blijft het sterker en gezonder. 

Naast fysieke voordelen heeft lichaamsbeweging ook positieve effecten op de geest. Het kan stress verminderen, angst en depressie verminderen en de algehele stemming verbeteren. Regelmatig bewegen leidt tot de vrijlating van endorfines, bekend als "gelukshormonen", die zorgen voor een gevoel van welzijn en voldoening.

Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en jezelf uit te dagen zonder over je grenzen te gaan. Luister naar je lichaam en neem rustdagen wanneer dat nodig is. Met de juiste discipline, toewijding en doorzettingsvermogen kun je je lichaam transformeren en een sterke geest ontwikkelen, ongeacht je leeftijd.

Dus waar wacht je nog op?

Meld je aan bij ImaA en begin vandaag nog met werken aan je lichaam en creëer een gezondere en gelukkigere versie van jezelf samen met onze personal trainer én therapeut ga jij je lichaam én geest in balans brengen. 

 

Herstellen? hoe doe ik dat?

Een herstel is nooit eenvoudig. Het vergt een goede aanpak om terug de draad op te pakken. Belangrijk is om, ook in een moeizame periode van tegenslag of ziekte, een doel voor ogen te blijven houden.

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om een succesvol herstel te bevorderen:
-Accepteer de situatie.
-Stel realistische doelen.
-Creëer een ondersteunend netwerk.
-Zorg voor een gezonde levensstijl.
-Wees geduldig.

Door deze stappen te volgen en een positieve mindset te behouden, kun je de draad weer oppakken en je herstel bevorderen.
Het is belangrijk om te onthouden dat herstellen nooit eenvoudig is, maar met de juiste aanpak en doorzettingsvermogen, lichamelijk én geestelijk, kun je sterker uit de moeilijke periode komen.

Praktijk ImaA kan jou, dankzij ervaring- en deskundigheid, hiermee helpen.
Neem contact met ons op via:
-mail: info@praktijkimaa.be
-whatsapp bericht: +32 472 10 67 02
-Pb bericht.

Gelukkig zijn we soms ongelukkig om gelukkig te kunnen worden...

Iedereen heeft wel eens te maken met tegenslagen in het leven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld liefdesverdriet, ziektes en overlijden van geliefden. Deze gebeurtenissen kunnen zeer ingrijpend zijn, ons leven op zijn kop zetten. Maar in plaats van deze tegenslagen alleen als negatieve gebeurtenissen te zien, kunnen we ze ook benutten als kansen om ons leven te evalueren en te heroverwegen.

Een belangrijke vraag die we onszelf kunnen stellen is: "zijn we gelukkig met hetgeen we doen?. Zijn we tevreden met de richting waarin ons leven zich beweegt? Hebben we dromen die we nog willen vervullen?" Om deze dromen te verwezenlijken, moeten we ook nadenken over wat we moeten doen om ze te bereiken.

Angst en gemis bieden ons ook de mogelijkheid om te veranderen en te groeien. Het zijn momenten waarop we onszelf in de spiegel kunnen bekijken en onze prioriteiten en waarden kunnen heroverwegen.

Er bestaat geen algemeen recept voor een betekenisvol leven. Ieder individu heeft zijn eigen pad en koers te volgen. Het is belangrijk om je eigen waarden en doelen te ontdekken en deze na te streven. Tegenslagen kunnen dienen als katalysator voor verandering en groei, en kunnen ons helpen om een leven te leiden dat voor onszelf betekenisvol is.

Praktijk ImaA heeft simpele oefeningen ontwikkeld die je perspectief kunnen helpen verbreden. 

Ben je nieuwsgierig geworden? contacteer ons dan snel! 

Beslissingsmatrix ImaA.

Een beslissingsmatrix kan je helpen bij het nemen van beslissingen en het verminderen van twijfel. 

We gaan kijken waar tussen je moet kiezen, welke criteria belangrijk zijn voor jou, hoe belangrijk elk criteria is voor je om vervolgens met een optelling aan een uitkomst te komen die voor jou tevredenheid brengt.

Het gebruik van een beslissingsmatrix kan je helpen om je gedachten te organiseren, verschillende opties objectief te beoordelen en uiteindelijk een weloverwogen beslissing te nemen zonder te veel te hoeven twijfelen.

Wil je ook dmv de beslissingsmatrix dé beste keuze/oplossing voor jou vinden? neem dan contact op met Praktijk ImaA.

Dodentocht editie 2023 zit erop.

Dodentocht editie 2023 zit erop. Gaat er een editie 2024 komen? wie weet...

Nu wil ik in elk geval danken mijn kinderen EziNne, Emeka en Aouatif. Dankzij hun telefonische oproepjes had ik even de afleiding van die vermoeidheid, de afschuwelijke regen en de warmte die erna kwam.

Ik wil bedanken het Berrefonds voor alle support onderweg.
Hun standjes waren elke keer opnieuw zo goed gevuld met flesjes drinken, voedsel, fruit, zoete- en zoute hapjes. Schone wc's ter beschikking.
Maar dat niet alleen; ook hun morele support was van ongekende waarde.
Op 85km kreeg ik het ff zwaar maar ze hebben me erdoor heen geloodst, en hoe!.

Ik wil danken mijn vriendinnen die me vanaf begin dat ik met dit "geweldige idee" kwam gesteund hebben.

Ik wil ook danken mijn studiegenoten. Vooral het moment naar de finish waren ze héél druk met whatsappen in onze groep. Ik kon het pas achteraf lezen allemaal maar ik kan zeggen: het was hart verwarmend.

Ik wil iedereen danken die wel in mijn kunnen geloofde én een donatie geschonken hebben aan het Berrefonds.

En niet te vergeten wil ik ook Daddy Lumba danken want met zijn zalige liedjes ging ik soms écht iets sneller lopen!

En voor diegenen die dachten dat "ik die finish toch niet zou halen"
Nu is het dé kans jullie 'verlies' toe te geven en een donatie te plaatsen bij het Berrefonds. Het kan nog tot einde deze maand!

https://iksteun.berrefonds.be/nl-NL/project/elke-stap-is-voor-een-sterrenkindje

Dodentocht 2023

"ALS ik mijn doel wil bereiken DAN moet ik gefocust blijven."

12 augustus, tijdstip weet ik nog niet, ga ik weten of mijn maandenlange keiharde trainingsschema, waaraan ik al een tijd bezig ben, de vruchten heeft afgeworpen.

Want over exact drie maanden vanaf vandaag, op 11 augustus om 21.00pm start ik, samen met EziNne, aan de dodentocht: 100 km in 24 uur wandelen.

Heb al voor 19 uur muziek op mijn spotify staan die me, vooral tijdens de zware momenten, naar mijn einddoel, de finish, moet brengen.Vanaf 11 augustus ga je ons kunnen volgen via een link en ons startnummer.Ik wil gaan wandelen voor een goed doel dat ik, tzt, op sociale media zal plaatsen.

Mezelf kennende ben ik vastberaden om de tocht uit te lopen. Zal niet opgeven, ook niet als het zwaar wordt.Ik ben gefocust en met de steun van mijn medewandelaars, vrienden, vriendinnen, collega's en muziek, ben ik ervan overtuigd dat ik de finish zal halen.

Volg je ons mee?

Santiago de Compostella september 2023

September, precies een maandje na de dodentocht gaan we opnieuw onzelf fysiek en mentaal uitdagen want dan beginnen we aan de tweede keer wandelen naar Santiago de Compostella en deze keer vanuit Franse richting. 

Meer informatie over deze uitdaging zal tzt geplaatst worden. Nu eerste focussen op de dodentocht. 

Ingrid Methodiek

"Ingrid methodiek"

Onze praktijk maakt gebruik van de Ingrid Methodiek.

De Ingrid methodiek is ontworpen om te helpen bij het communiceren van emoties en gedachten op een creatieve manier. Dit betekent echter niet dat je creatief moet zijn om het te kunnen gebruiken.

Iedereen kan de methodiek gebruiken en zichzelf zijn bij het delen van hun gevoelens en gedachten.

Het gaat er niet om hoe goed je kunt tekenen of schrijven, maar om het vinden van een manier om uit te drukken wat er in je hart en hoofd speelt.

De Ingrid methodiek is laagdrempelig en richt zich op het creëren van een veilige omgeving om open te zijn, zonder oordeel en met respect voor elkaar.

Goede doel dodentocht 2023

Dodentocht 2023. Ik ga wandelen voor alle sterrenkinderen.

Het Berrefonds, gelegen in Antwerpen, is een VZW die ouders bij het verlies van hun (ongeboren) baby ondersteunen want over een (ongeboren) kindje verliezen wordt nog té weinig gesproken.

In sommige culturen zelfs moeten de moeders het 'maar' zelf zien te redden met hun verdriet. Bij het Berrefonds zijn elke mama, papa, broer/zus, opa, oma, familie, vrienden maar ook zorgverleners welkom.

Mijn doel is om tenminste € 200,- bij elkaar te gaan wandelen maar hoop stiekem op meer! Ik roep dan ook iedereen op me te steunen via de link: https://iksteun.berrefonds.be/nl-NL/project/elke-stap-is-voor-een-sterrenkindje

Want elke euro kan een verschil maken.

Met mijn verdiende centjes kan het Berrefonds koesterkoffertjes aanschaffen, rouwende ouders/familieleden ondersteunen en zorgverleners een steun in de rug bieden. Ken jij ouders/familieleden van een sterrenkindje, heb je zelf een sterrenkindje of wil je alle achterblijvers van sterrenkindjes een hart onder de riem steken? Weet je wat het is een dierbaar persoon te verliezen? Steun me dan via de onderstaande link!

 

En terwijl zal ik keihard doorgaan met trainen om de Dodentocht tot een goed einde te brengen!

Join the ImaA community and let's transform together.

Ik heb mijn hele leven omgegooid en dat dankzij een nieuwe uitdaging die ik opmerkte in de maand maart 2023.

Heb mijn dochter de uitdaging voorgesteld die direct mee instemde waarna we met twee waren. Die uitdaging gingen we de baas worden!
Met een fitness abonnement dook ik in de sportschool; twee keer per week werd al snel drie keer en drie keer werd vier keer. Zeven dagen in de week train ik nog thuis wanneer iedereen in diepe slaap is ben ik me in het zweet aan het werken.

Mijn lichaam is veranderd, flabberarmen hebben plaats gemaakt voor spieren, squats hebben mijn benen getransformeerd. 200 squats per keer zijn voor mij geen uitdaging meer.

De uitdaging heeft niet alleen mijn lichaam getransformeerd, maar ook mijn geest. Ik voel me sterker, zelfverzekerder en veerkrachtiger dan ooit tevoren.

Weet je dat ik liters cola dronk op een dag? vooral op avonden verdronk ik mezelf erin.
Moment ik de sportschool inliep was ik genezen van cola: water met peer en cactussmaak werd mijn beste vriend.

Ik ben dankbaar voor deze nieuwe weg die ik heb ontdekt en wil anderen inspireren om ook hun eigen uitdaging aan te gaan. Het is nooit te laat om iets te veranderen, om jezelf opnieuw uit te vinden en een leven te leiden dat je gelukkig maakt.

Dus kom op, ga de uitdaging aan en verander je leven! Join the ImaA community and let's transform together.

2024

2024 voor velen lijkt het nog ver weg.

Toch is ImaA al aan het plannen, nieuwe uitdagingen staan klaar uitgewerkt te worden. ImaA wilt niet blijven stilstaan maar groeien, doelen najagen.

En wat wil jij?

Overloop eens je gedachten, je doelen bij ImaA. Krijg inzichten en ga ermee aan de slag of laat het bij hoe het is. 

Contacteer ons via whatsapp of email. 

De eerste stap om ergens te komen is om te beslissen dat je niet gaat blijven waar je bent.

Wil jij ook een nieuwe wending geven aan jouw leven? Ben je toe aan verandering en groei? Dan hebben wij dé oplossing voor jou! Ontdek onze unieke werkwijze waarmee je jouw leven een andere wending kunt geven en jouw volledige potentieel kunt benutten.

Met onze begeleiding staan wij voor je klaar om jou te helpen bij het creëren van een leven dat echt bij jou past. Samen zorgen we ervoor dat je stappen zet richting jouw persoonlijke doelen en ambities. Of het nu gaat om het vinden van een nieuwe carrière, het verbeteren van jouw relaties of het ontwikkelen van zelfvertrouwen, onze professionals hebben de expertise en ervaring om jou te begeleiden op jouw weg naar succes.

Onze methoden zijn gebaseerd op bewezen technieken en strategieën, gecombineerd met een persoonlijke aanpak. We geloven in de kracht van positieve verandering en dat jij zelf de sleutel tot jouw eigen geluk in handen hebt. Samen werken we aan het identificeren van belemmerende overtuigingen en het ontwikkelen van nieuwe denkpatronen die jouw groei en transformatie ondersteunen.

Waar wacht je nog op? Het is tijd om jouw leven een andere wending te geven en te gaan voor het leven waar je altijd van hebt gedroomd. Neem vandaag nog contact met ons op via whatsapp: +32 472 10 67 02 en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we de eerste stap zetten richting een prachtige toekomst.